Tarinamme


 

Jo nimi kertoo meistä paljon. Kun sen kuulee, muistuttaa se jostain tutusta, mutta kun sitä katsoo tarkemmin, ei se ole sitä miksi sen kuvitteli. Me nautimme tällaisesta leikistä. Uuden luomisesta yhdistämällä perinteisiä asioita tuoreisiin älynväläyksiin piittamatta siitä miten hommat kuuluisi manuaalin mukaan tehdä. Omien sääntöjen laatiminen on paljon mielekkäämpää.

 Rajojen etsintä ja uteliaisuus ajoivat meidät aikoinaan laskettelurinteisiinkin. Ja niiden ulkopuolelle. Maailmassanei ole juuri hienompaa tunnetta kuin laskea alas koskematonta puuteria kohti tuntematonta. Siinä hetkessä järki ja tunne kohtaavat kouriintuntuvasti, nautinto koittaa vasta kun tietää varusteiden olevan sataprosenttisesti kunnossa.

Koska maailmassa ei ollut ulkoiluvaatteita, joissa on hyvä olla, joihin voi luottaa kaikissa olosuhteissa – ja jotka ovat hintatasoltaan kaikkien ulottuvilla, ryhdyimme valmistamaan sellaisia itse. Haluamme, että jokaisella on mahdollisuus saavuttaa liikkuessaan vapaus, oli laji tai vuodenaika mikä tahansa. Saattaa kuulostaa suureelliselta, mutta sitä se saa ollakin.

Liikunnassa on kyse itsensä ylittämisestä ja hetkessä elämisestä. Ihan niin kuin silloin kerran automatkalla Ruotsissa, kun radiossa ruotsalaisartisti lauloi Charlien tavanneen paholaisen Katmandussa. Siinä silmänräpäyksessä se syntyi. Nimi vastaperustetulle ulkoiluvaatefirmalle.

Täytyy luottaa omaan tunteeseen siitä, mikä on oikein. Ja puskea päämäärää kohti, oli se mikä hyvänsä.

Catmandoo - freestylers since 1974